به گزارش خبرنگار فرهنگی مشرق - در روز چهارم جشنواره عمار حدود 60 اثر مختلف در سالنهای سهگانه سینما فلسطین
نمایش داده شد. سئانسها از
ساعت 10:30 آغاز و تا ساعت 23 ادامه یافت.
این روزها استقبال از جشنواره عمار اوضاع بسیار بهتری پیدا کرده و هر سه سالن رنگ جمعیت قابل قبولی را به خود میبیند. در ادامه نگاهی داریم به برخی از آثار مهم روز سه شنبه 17 دی ماه:
1-مستند "تا آفتاب" به کارگردانی حسین پوراسماعیل
این اثر روایتی متفاوت از پیاده روی مردم اطراف شهر مقدس مشهد در روز شهادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) را طی 25 دقیقه به تصویر میکشد. البته مسئولان عمار به اشتباه این مستند را در حوزه جنگ نرم تقسیم بندی کردند که انتخاب اشتباهی بود و هیچ نکته مرتبطی با جنگ نرم در این کار مشاهده نشد.
عوامل این مستند
عبارتند از: حسین پوراسماعیل تهیه کننده و کارگردان، میثم زنده دل و حنیف
شعاعی فیلمبردار، حسین جمشیدی گوهری تدوینگر، علیرضا تفرشی مدیر تولید.
2- مستند "رها شده" کاری از گروه مستندسازی سفیر
جوان پاکستانی که این روزها در دانشگاه شریف مشغول تحصیل است، درپی یافتن جایگاه بین المللی ایران در میان دیگر کشورها مطالعات گسترده ای را از زمان پیش از انقلاب آغاز می کند در این راه با اتفاقات مهمی روبرو می شود. او درمی یابد که وجه بین المللی ایران از انچه مردمش تصور می کنند، بسیار بالا تر بوده و افراد زیادی در سراسر دنیا ایستادگی ایران در برابر کشورهای قدرتمند را تحسین میکنند.
3- مستند "او.با.ما" به کارگردانی صادق باطنی
این اثر 10 دقیقه ای مروری دارد بر تمام رفتارهای متناقض اوباما و سیاستهای یک بام و دوهوای این رئیس جمهور سیاه پوست در قبال ایران. کارگردان سعی کرده تناقض گویی های رئیس جمهور آمریکا را در کنار هم بچیند.
4- مستند "کایر" به کارگردانی مهدی رسول پور
سفری دلنشین به حنگل های شمال! 25 دقیقه تصاویر لذت بخش از طبیعت بی نظیر مازندران و روستاهای سرسبز این مناطق. نریشن "کایر" را علی حسننژاد با گویش گیلکی و به زبان شعر بیان کرده و ماجرای یاری رساندن روستاییان شمالی در کارهای کشاورزی را شبیه قصه های آرامش بخش برای مخاطب تعریف می کند.
5- مستند "میراث آلبرتا" به کارگردانی حسین شمقدری
داستان مهاجرات نخبگان از کشور با روایتی صریح و بی پرده و این بار از زبان خود مهاجرین. دختران و پسرانی که پس از کسب موفقیت های درسی در کشور با بن بست شغلی مواجه شده و راهی جز ترک وطن برایشان باقی نمی ماند.
این اثر مستند پیش از این بارها و بارها در جشنواره و اماکن متعددی نمایش داده شده و متوجه نشدیم چرا باید نام آن در میان آثار سال 92 جشنواره باشد اما به هر حال از آن جهت که در این گزارش قصد معرفی بهترین ها را داریم، باید نام میراث آلبرتا را هم ذکر می کردیم.
6- انیمیشن "مروارید سرخ" در حوزه تاریخ معاصر ایران
یکی از معدود انیمیشن های بلند عمار همین اثر بود که داستان آن مربوط به ماجرای انهدام هواپیمای مسافربری ایرانی در خلیج فارس توسط ناو آمریکایی است. این اثر 62 دقیقه ای، از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و گرچه با ریتم کندی روایت می شود اما می تواند جزو آثار برگزیده در جشنواره چهارم باشد.
7- مستند "شور و سرور" به کارگردانی عباس صالح مدرسه ای
سرود زیبا و ماندگار "خمینی ای امام" را به یاد دارید؟ کارگردان این مستند با اغلب خوانندگان آن سرود مصاحبه کرده و آنها از خاطرات خود گفتند. در میان آن چهره ها، محمدرضا شریفی نیا هم به چشم می خورد.
این مستند 40 دقیقه ای همچنین دیگر آثار انقلابی این گروه را از زبان خودشان و با ذکر خاطران گوناگون مورد بررسی قرار می دهد.
8- نماهنگ "این آخرین قدم" به کارگردانی علی حمزه
کلیپ هشت دقیقه ای "این آخرین قدمی" اثری شنیدی از دفاع مقدس و با صدای حامد زمانی است که بسیار خوب و دیدنی از کار در آمده است.
مخاطبان
محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر
آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.
کد خبر 275496
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۱
- ۱ نظر
- چاپ
این روزها استقبال از جشنواره عمار اوضاع بسیار بهتری پیدا کرده و هر سه سالن رنگ جمعیت قابل قبولی را به خود میبیند.